donderdag 17 januari 2013

hier is de jas

Eigenlijk zat de jas maandag al in elkaar, maar ik vond dat er een probleem was met de zoom, die niet goed viel. Het lag aan die dikke voering, die dan onderaan voor een stukje dubbel in de zoom hangt. Ik heb wat gestreken en geknipt , maar ik kon het niet goed krijgen.
Woensdagochtend heb ik naailes (CVO), maar ik had geen zin om met zo een dik pak nog eens te sleuren, temeer omdat ik te voet zou gaan door de sneeuw. Anders ga ik met de fiets.
Dus heb ik dinsdagavond nog drie knoopsgaten gemaakt en de knopen erop genaaid. En woensdag heb ik de jas aangetrokken en ben ermee naar de les gestapt. De keernaad in de mouw had ik nog open gelaten.
Onze lieve lerares Lieve, heeft ernaar gekeken, nog een stukje zoom los getornd, en uiteindelijk heb ik de handgenaaide zoom losgemaakt, en dan heb ik er versteviging in gestreken. Alles terug vastgezet en nu is het beter. Misschien nog niet ideaal, maar ik denk dat ik er te zeer op gefixeerd ben nu.
Voila, zo ziet het eruit. De eerste foto is goed voor de kleur, de andere foto's zijn te vaal, jammer..


Ik ben wel heel tevreden over de knopen, ze komen van haar. Ze heeft een enorme keuze van knopen.
De stof kocht ik een paar jaar geleden op een stoffenverkoop van An Demeulemeester, en de dikke voering op de markt in Maastricht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten